Nyheder 2017

November 2017


Stor donation af majsfrø til Ubumi fra HarvestPlus.

Ubumi arbejder hele tiden på at forbedre og øge ernæringen i fængslerne gennem både indkøbte varer såvel som egne dyrkede afgrøder i køkkenhaver på fængslets arealer. Vi begynder nu at dyrke majs i alle fængslerne, vi arbejder i. Orange majs er en forbedret majsart, som er rig på A-vitamin. Denne majs bidrager med 25% af den daglige mængde A-vitamin for voksne og 50-100% for børn. Mangel på A-vitamin kan føre til natteblindhed, dårligt syn, svække immunforsvaret og begrænse væksten. Vitaminmangel betragtes som den alvorligste ernæringsmangel som rammer folk i Zambia, og de mest udsatte er gravide, ammende mødre og børn under 5 år. I alvorlige tilfælde kan denne mangel føre til øget børnedødelighed.


Ubumi er derfor gået i samarbejde med HarvestPlus. HarvestPlus forbedrer ernæring og helbredstilstanden ved at forbedre fødevarer, der er rige på vitaminer og mineraler, og går forrest med viden og teknologi (http://www.harvestplus.org/about/our-mission)


HarvestPlus har været så venlige at donere 1000 kg orange majsfrø til Ubumi. Disse vil blive sået i alle de fængsler, som Ubumi arbejder i, men også i andre fængsler. Afgrøderne vil blive brugt i stedet for den hvide majs, som de indsatte ellers får, da den er meget mere ernæringsrig. Alle indsatte vil nyde godt af denne majs, og på langt sigt håber vi, at det kan være med til reducere nogle af de sygdomme, de indsatte døjer med.


Du kan læse mere om orange majs og det fantastiske arbejde HarvestPlus gør på deres hjemmeside:

www.harvestplus.org

August 2017


Vi inviterer til generalforsamling d. 6. september kl. 18 på Blokken 15, 1. sal i Birkerød. Vi serverer sandwiches til alle gæster.

Tilmelding nødvendig på ae@ubumi.dk

Juli 2017


Kyllingerne er glade, trives og lægger æg! Vi avler løs på vores høns i Chipata fængslet, og snart vil vi kunne give børn og syge æg, hvad er afgørende for deres sundhed og ernæring. Vi arbejder også på at lave et stort fiskeprojekt, så de indsatte kan få fisk. Køkkenhaverne er store og flotte - og det er bare fantastisk!

Juli 2017

 

Chipata-fængslets ledelse er så glad for Ubumis arbejde, at de besluttede at udstille vores arbejde ved den seneste provins landbrugsmesse. Her kunne alle interesserede se vores stand, hvor man kunne høre om hønse- og landbrugsprojekter, samt vores ernærings- og trivselsprojekter for indsatte, især de alvorligt syge og børnene. Det er en stor glæde og ære for os i Ubumi, da det viser, hvor meget de værdsætter vores arbejde, og hvor meget de også selv tager ejerskab af det.

Maj - August 2017

 

SÅ SAMLER VI IND

 

Ubumi har været så heldige at opnå en bevilling fra Genbrug til Syd, som muliggør at vi sender en container fra Danmark til Zambia.

 

Vi søger derfor nu og frem til 15. august følgende ting, som skal kunne leveres i Birkerød, eller afhentes i rimelig afstand herfra:


  1. Legetøj til aldersgruppen 0-4 og 8-12 år

  2. Stofbleer

  3. Børnebøger på engelsk

  4. Sengetøj, puder

  5. Tæpper

  6. Computere

  7. Hospitalsmadrasser

  8. Hylder og kasser til opbevaring (mestendels til legetøj)

  9. Borde og stole, gerne en god sofa

10. Værktøj

11. Symaskiner

12. Plastikkopper og tallerkener, madkasser

13. Bøger til voksne på engelsk, både faglitteratur og skønlitteratur

14. Krykker

15. Kørestole

16. Rollatorer

17. Voksenbleer

18. Maling til uden- og indendørs

19. Sæbe, shampoo, vaskemidler, rengøringsmidler

20. Køleskabe og kummefrysere (til at holde visse former for medicin kølige, og til at holde visse madvarer kølige, samt fryse fisk ned)

21. Komfurer til bageprojekter

 

Ring eller skriv til Anne på 53310136 eller skriv på ae@ubumi.dk, hvis du har donationer til fængslerne.

 

Vi anmoder om at de ting, som doneres er brugbare. Dvs vi modtager ikke legetøj, som er i stykker eller andre ting, som ikke fungerer. Genbrug til Syd tillader IKKE forsendelse af tøj, så det må vi desværre takke nej til.

 

Mange tak til jer, som hjælper. I gør en verden til forskel!!!!

Maj og juni 2017


Vi udstiller på Allerød Bibliotek fra 17. maj til slut juni. Vi inviterer til fernisering og foredrag ved stifter og sekretariatschef for Ubumi lørdag d. 20. maj kl. 11.Vi glæder os til at byde jer velkommen. Skovensvej 4, 3450 Allerød.

Januar 2017


Nu udstiller vi på Mariehøj Kulturcenter i Holte. Vi holder reception og introduktion til udstillingen, fængsler og Ubumi torsdag d. 12. januar kl. 17 i Mariehøj Kulturcenter, Øverødvej 246, 2840 Holte. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Januar 2017

 

Madlavningskursus i fængslet i Kamfinsa (Kvindeafdelingen).


Ubumi har netop afholdt et madlavningskursus for kvinder i fængslet i Kamfinsa. Carol Chomba, Ubumis leder af projekter og undervisning, holdt et et-dags-kursus med grundlæggende kendskab til sund mad nødvendig for børns udvikling, som blandt andet indebar praktisk opgaver som at lave mad på baggrund af de varer, som Ubumi bidrager med hver måned. Kurset tog også fat på hvordan man får de tildelte resourcer til at række en hel måned og hvordan man skærer ned på dårlige vaner som at bruge for meget sukker.

Ubumi Prisons Initiative forbedrer de indsattes sundhed og livsmuligheder - også de helt små børn, som er med mor i fængsel!


Vi fokuserer på de mest udsatte - de helt små børn, de unge og de alvorligt syge - men også på uddannelse og reintegration.


Vi redder liv! Læs mere om vores projekter og støt vores arbejde. Vi har brug for din hjælp.

Ubumi Prisons Initiative works to improve the lives of the most vulnerable in prisons, the children aged 0-4 and the seriously ill.
We save lives! Read more about our projects, and support our work. There are many ways of supporting!